Şube Sekreterimiz 50 Gündür Tutsak: Nuri Cem Ceylan`ı Serbest Bırakın
Şube Sekreterimiz Nuri Cem Ceylan, 24 Ekim 2025 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne yönelik başlatılan ve hiçbir hukuki temeli olmayan bir süreç sonucunda özgürlüğünden mahrum bırakılmıştır. Gözaltı kararıyla başlayan ve tutuklamaya dönüşen bu hukuksuzluk zincirinde bugün 50. günü geride bırakıyoruz.
Gelinen noktada bu tutukluluk hali, bir hukuki tedbir olmanın çok ötesine geçmiş, mesleki sorumluluklarını kamu yararı adına yerine getiren bir şehir plancısına yönelik açık bir peşin cezalandırmaya dönüşmüştür. 50 gündür süren bu keyfiyet, sadece arkadaşımızın özgürlüğünü değil, meslek onurumuzu ve adalet inancını da hedef almaktadır. Somut hiçbir delile dayanmayan ve soyut kurgular ile beslenen bu soruşturma süreci, yargının siyasi ajandalar uğruna nasıl araçsallaştırıldığını bir kez daha acı bir şekilde gözler önüne sermektedir. 50 gündür süren bu keyfiyet, masumiyet karinesini ayaklar altına almakta, toplumsal adalet inancını ise onarılması güç bir şekilde zedelemektedir.
Bilinmelidir ki; Şehir Plancıları Odası olarak oluşturulmaya çalışılan bu baskı iklimine alışmayacağız, teslim olmayacağız.
Hukuksuzluğun 50. gününde bir kez daha, daha güçlü bir sesle haykırıyoruz: Bu adaletsizliğe derhal son verin. Arkadaşımızı, meslektaşımızı serbest bırakın!
TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu